2018 – Marathon Noord Winnaar Super Cup

哈罗德 · 扎伊迪, Den 火腿, wint Toppigeons Super Cup bij de Marathon Noord

发布: 27-9-2018

哈罗德 · 扎伊迪, Den 火腿, wint Toppigeons Super Cup bij Marathon Noord

Ruim twee jaar terug stond op Het Marathonduivenjournaal een serie over het maken van een plan. Alle aspecten van de duivensport kwamen langs en het belang er van. Als je praat over een liefhebber met een plan … dan is Harold Zwiers uit Den Ham een goed voorbeeld. Hij weet wat hij wil, weet voor duiven je daarvoor nodig hebt. Zoekt als het nodig is naar aanpassingen in de voorbereiding, begeleiding, training of hok. Dit alles wat nodig is ter verbetering. En héél belangrijk … is kritisch naar zichzelf toe als het niet goed genoeg gaat. De ware mentaliteit van een groot kampioen. Dit jaar vlogen Harolds duiven weer met de beste mee. Hij stond bij de top van de kampioenen van afdeling 9. Hij had de beste duif op de middaglossing van Marathon Noord en als klap op de vuurpijl won hij de Supercup in dezelfde competitie. Hij scoorde op alle zes de vluchten die hiervoor tellen: St. 文森特, Dax 指数, 巴塞罗那, 马赛, Bergerac en Perpignan. Een topprestatie!!!

情人
Harold Zwiers is inmiddels 48 一年. Hij woont prachtig buitenaf … net buiten de woonkern van Den Ham, wat hoort bij de gemeente Twenterand. De gemeentenaam verraad al waar je Den Ham op de Nederlandse kaart kunt vinden. Om het wat specifieker te duiden … het ligt ten Noordwesten van Almelo. Op deze plek bewoont Harold samen met zijn vrouw Gerda een prachtig dubbel huis. Zijn ouders in de andere helft wonen. In de ruime tuin is genoeg ruimte voor zijn hobby tuinieren en natuurlijk zijn passie de duivensport. En wel de marathonduivensport, waar hij zich sinds 1998 op heeft toegelegd. Harold heeft de beschikking over verschillende hokken en rennen, die deels verrijdbaar zijn. 在一个阁楼上 (13 米) 都是 40 赛鸽和夫妇在其他阁楼上 (宽敞 3 米) 都是 16 养殖业. Daarnaast nog wat voedsterkoppels om wat eitjes onder te leggen van de beste koppels. 对育种阁楼是宽敞的仁为建造大约 80 男孩. Verder staan er op het erf een paar rennen. Eén om de vliegduiven in te laten douchen en extra buitenlucht te geven, metname in de wintertijd. In die periode zitten de duiven vast, anders zijn ze voer voor de roofvogels, die in grote getalen in deze omgeving aanwezig zijn. De andere ren gebruikt Harold om duiven tijdelijk te scheiden of om duiven in te doen die naar een verkoop gaan.

鸽子的集合
De basis van de duivenstam van Harold bestaat uit nazaten van het topkoppel ‘1336’ x ‘Morssie.’ Dit koppel stamt voor het grootste deel af van duiven met het bloed van de stam van Jan Theelen. ‘De 1336’ is helemaal een Theelen en ‘Morssie’ is 50% Theelen en de andere helft is dochter van de 1enat. Perpignan van Jan Walpot en een zoon 1e nat. St. 文森特 · 范 Vinay. 从这夫妇部落几乎所有鸽子哈罗德的阁楼. 当然不是通过其他血液穿过吗. 尤其是鸽子 Jelle Jellema 做很好对鸽子从育种夫妇的哈罗德 ·. Maar ook de duiven van, 格尔飞过, Gerrit 和哈科 Villaflor (uit de topkweker Carteus Giant) 是很棒的穿插与哈罗德的. 在最好的鸽子 ZLU-通常是血液中的骗局. 这沉闷自己表现得很好, 他赢得了在 (a) o 哈罗德。. de 1e Montauban in zone 3 现在的 (5e nationaal), 但他的后代似乎是更好. "骗局"来自 P. 他最好道夫的萨尔. 此外,哈罗德仍然有些后裔的从一开始他老 fondsoort. 这些都是因为通过安东 ruitenberg. 你可以作为特征的哈罗德的鸽子的羽超级软, 不大和不小的闪闪发光的眼睛. 眼睛做哈罗德是不那么多, 他说:, maar hij ziet graag een ouderwets ‘Aarden-oog’ (红棕色, 有时毛眼) 在 staaloog. ‘Op een hok zonder staalogen zal je in deze tijd weinig topduiven tegenkomen,' 说哈罗德. 他是就在那里.

 

系统
Jarenlang heeft Harold eind december al zijn duiven gekoppeld. De laatste jaren is dat wat later geworden, maar komend seizoen wordt weer teruggepakt naar het ‘oude systeem’. 鸡蛋的种植者和最好的车手将提交, 所以那里的他 4 男孩的都有, Slackware. 在春天的开始了哈罗德 · 比这样 100 长大的男孩. Met deze methode is onze man uit Den Ham voor de voorbereidingen van het vliegseizoen klaar met kweken. 鸽子然后在守寡,然后放在垃圾的各种航班. Enkele duiven blijven het hele seizoen op weduwschap. Deze duiven zitten dan gewoon tussen de nestduiven. 哈罗德起了很多鸡蛋, 但在打男孩也有鸽子. 当然在本赛季结束是对他们有用好的笔在篮子里. 在本赛季初的鸽子将开始与作为许多相对较短的航班. 如果远距离的季节即将到来,赛鸽一天至少两次 1,5 训练小时. 这使得鸽子处于良好的状态,以应付大长跑. 鸽子正进行得如火如荼来自短航班后他们随之消失对中长跑和如果它适合有点进一步在程序中. In mei en juni wordt er ook mee gedaan aan de vluchten die ingemand worden in Hank. De duiven krijgen een goede mengeling van Beyers (Jellema Sport en Jellema Energie) voer aangevuld met snoepzaad, 大麻, pinda’s en zonnepitten naar de fondvluchten toe. 结果,鸽子生成足够储备应付繁重的工作. Medicijnen worden zo min mogelijk gebruikt op het hok van Den Ham. Uit voorzorg krijgen de duiven zo’n 4 几周之前,先在一夜之间飞行有进一步的黄色 Spa 和类似的东西只有什么失败. 鸽子的朋友和兽医 Jelle Jellema 被咨询作为哈罗德不熟悉, 但他很少需要干预. Dit jaar was het niet nodig. 哈罗德是高兴地, 因为他保持他的鸽子最好是尽可能接近的性质.

12-278

De Supercup
Harold won bij de Marathon Noord de Supercup. Hiervoor tellen alle 6 de vluchten (3 middaglossing en 3 ochtendlossingen). Onze topper uit Den Ham versloeg op dit onderdeel van de competitie twee toppers uit Akersloot, Jan Hommes en znn en IJsbrand Kaptein. Harold pakte op alle 6 de vluchten minimaal één aangewezen duif op tijd:
43e St. Vincent … met de Jonge Deugniet
19e en 97e Dax … met de Jonge Deugniet en 2015-256
56e Barcelona … met de 2012-278
12e Marseille … met de 2015-255
17e en 43e Bergerac met het Veens Blauwtje en de Jonge Deugniet
73e Perpignan … met 2012-278

2015-955

Alle supercup-winnaars
De Jonge Deugniet is de topper op de Middaglossing. Hij is eerder in het verhaal (bij het kopje Duifkampioen Middaglossing) al uitgebreid behandeld. ‘De 255’ en ‘De 256’ van 2015 komen uit een doffer, die door het leven gaat als ‘Son Yaika’. Zijn vader (‘Red Thunder’, zoon ‘Rooie Japie’) won drie prijzen bij de eerste 40 in groot verband tegen gemiddeld bijna 3.000 鸽子. Zijn moeder is ‘Yaika’ en won de 19e Internationaal Barcelona. De moeder van ‘de 255’ en ‘de 256’ komt van Jelle Jellema. Haar vader komt uit een halfbroer van ‘Romee’ met ‘Julia’, (a) 号. de 9e nationaal St. Vincent won.
‘De 278’ van 2012 komt uit een zoon van ‘De Deugniet’ met ‘Zilverstar’ met een dochter van ‘Het Boerinneke’ van de Gebr. Löwik uit Almelo. Zij wint een 1e van Limoges in de VNCC bij de broers uit Almelo. Haar vader wint de 1e van Dax van de VNCC. Deze doffer is een belangrijke stamduif van de bekende broers uit Twente.
De laatste duif die een belangrijke bijdrage leverde aan de overwinning van de Supercup is ‘Het Veens Blauwtje’. Deze blauwe duivin van 2014 is gekweekt bij vader en zoon (Gerrit en Jaco) van Nieuwamerongen uit Veenendaal. Haar vader is de beroemde ‘Carteus Giant’ (Van Wanroy maal Carteus). Hij is onder andere vader van de 3e nationaal Narbonne (‘Bella Donna’), de 1e van de Fondunie van Bordeuax (‘De Zonsondergang’) en twee teletekstduiven bij Jan Hendriksen uit Lunteren en Martin Jacobs uit Bennekom. De moeder van ‘Het Veens Blauwtje’ komt van Koos Steenbeek uit De Bilt. Zij komt uit dezelfde lijn als de eerste nationale winnaar op Cahors van Koos.

… meer info over Harold Zwiers kunt u binnenkort lezen in de reportage over de Duifkampioen Middaglossing 2018.

关闭评论.