2018 – Marathon Noord Winnaar Super Cup

Harold Zwiers, Den Ham, wint Toppigeons Super Cup bij de Marathon Noord

Posté: 27-9-2018

Harold Zwiers, Den Ham, wint Toppigeons Super Cup bij Marathon Noord

Ruim twee jaar terug stond op Het Marathonduivenjournaal een serie over het maken van een plan. Alle aspecten van de duivensport kwamen langs en het belang er van. Als je praat over een liefhebber met een plan … dan is Harold Zwiers uit Den Ham een goed voorbeeld. Hij weet wat hij wil, weet voor duiven je daarvoor nodig hebt. Zoekt als het nodig is naar aanpassingen in de voorbereiding, begeleiding, training of hok. Dit alles wat nodig is ter verbetering. En héél belangrijk … is kritisch naar zichzelf toe als het niet goed genoeg gaat. De ware mentaliteit van een groot kampioen. Dit jaar vlogen Harolds duiven weer met de beste mee. Hij stond bij de top van de kampioenen van afdeling 9. Hij had de beste duif op de middaglossing van Marathon Noord en als klap op de vuurpijl won hij de Supercup in dezelfde competitie. Hij scoorde op alle zes de vluchten die hiervoor tellen: St. Vincent, Dax, Barcelone, Marseille, Bergerac en Perpignan. Een topprestatie!!!

L’amant
Harold Zwiers is inmiddels 48 année. Hij woont prachtig buitenaf … net buiten de woonkern van Den Ham, wat hoort bij de gemeente Twenterand. De gemeentenaam verraad al waar je Den Ham op de Nederlandse kaart kunt vinden. Om het wat specifieker te duiden … het ligt ten Noordwesten van Almelo. Op deze plek bewoont Harold samen met zijn vrouw Gerda een prachtig dubbel huis. Zijn ouders in de andere helft wonen. In de ruime tuin is genoeg ruimte voor zijn hobby tuinieren en natuurlijk zijn passie de duivensport. En wel de marathonduivensport, waar hij zich sinds 1998 op heeft toegelegd. Harold heeft de beschikking over verschillende hokken en rennen, die deels verrijdbaar zijn. Un colombier (13 mètres) sont les 40 pigeons de course et les couples autre loft (spacieux 3 mètres) sont les 16 breedin. Daarnaast nog wat voedsterkoppels om wat eitjes onder te leggen van de beste koppels. À l’élevage le loft est un ren spacieux construit pour l’environ 80 garçon. Verder staan er op het erf een paar rennen. Eén om de vliegduiven in te laten douchen en extra buitenlucht te geven, metname in de wintertijd. In die periode zitten de duiven vast, anders zijn ze voer voor de roofvogels, die in grote getalen in deze omgeving aanwezig zijn. De andere ren gebruikt Harold om duiven tijdelijk te scheiden of om duiven in te doen die naar een verkoop gaan.

Collection de pigeons
De basis van de duivenstam van Harold bestaat uit nazaten van het topkoppel ‘1336’ x ‘Morssie.’ Dit koppel stamt voor het grootste deel af van duiven met het bloed van de stam van Jan Theelen. ‘De 1336’ is helemaal een Theelen en ‘Morssie’ is 50% Theelen en de andere helft is dochter van de 1enat. Perpignan van Jan Walpot en een zoon 1e nat. St. Vincent van Vinay. De ce couple tribus presque tous les pigeons dans le grenier de Harold. Bien sûr il est traversé autre sang à travers. Surtout les pigeons de Jelle Jellema do bien contre les pigeons de la couple de reproducteurs de Harold. Maar ook de duiven van, Arjan been, Gerrit et Jaco Villaflor (uit de topkweker Carteus Giant) sont bons croisements avec le genre de Harold. Dans le meilleur pigeon ZLU-est souvent le « escroquerie » dans le sang. Cette bite lui-même a très bien performé, Il a remporté à Harold o. (a). de 1e Montauban in zone 3 maintenant (5e nationaal), mais ses descendants semblent être encore mieux. « L’arnaque » vient de P. Saal de sa bite meilleur. En outre, Harold encore quelques descendants de son ancien fondsoort depuis le début. Voici de la cause de via Anton ruitenberg. Les pigeons de Harold vous pouvez caractéristiques que super soft de panache, pas de petits et grands pas avec des yeux pétillants. Yeux est Harold n’est pas tellement, Il dit, maar hij ziet graag een ouderwets ‘Aarden-oog’ (Rouge-brun, parfois les yeux de fourrure) à un staaloog. ‘Op een hok zonder staalogen zal je in deze tijd weinig topduiven tegenkomen,« dit Harold. Je pense qu’il est juste là.

 

Système
Jarenlang heeft Harold eind december al zijn duiven gekoppeld. De laatste jaren is dat wat later geworden, maar komend seizoen wordt weer teruggepakt naar het ‘oude systeem’. Les oeufs des producteurs et des meilleurs coureurs soumis, alors qu’il y 4 garçon d’a, Slackware. Au début du printemps a Harold que tels un 100 garçon cultivé. Met deze methode is onze man uit Den Ham voor de voorbereidingen van het vliegseizoen klaar met kweken. Les pigeons sont ensuite au veuvage et sont alors placés sur une litière pour les vols divers. Enkele duiven blijven het hele seizoen op weduwschap. Deze duiven zitten dan gewoon tussen de nestduiven. Harold joue beaucoup sur les oeufs, mais il y a aussi des pigeons sur garçon a joué. Certainement à la fin de la saison qui leur est utile dans les enclos dans des paniers. Au début de la saison les pigeons seront amorcés avec comme beaucoup relativement courts vols. Si la saison longue distance est proche, les pigeons de course au moins deux fois par jour 1,5 heures de formation. Cela rend les pigeons dans un bon état pour faire face aux grandes courses longue distances. Après que les pigeons viennent bien en cours des vols de courte durée qu’ils disparaissent avec elle vers le demi-fond et si elle s’inscrit un peu plus loin dans le programme. In mei en juni wordt er ook mee gedaan aan de vluchten die ingemand worden in Hank. De duiven krijgen een goede mengeling van Beyers (Jellema Sport en Jellema Energie) voer aangevuld met snoepzaad, chanvre, pinda’s en zonnepitten naar de fondvluchten toe. En conséquence, la build de pigeons assez se réserve pour faire face aux travaux lourd. Medicijnen worden zo min mogelijk gebruikt op het hok van Den Ham. Uit voorzorg krijgen de duiven zo’n 4 semaines avant la première nuit vol un autre Spa jaune et seulement quelque chose comme eux ce qu’échec. Ami de Pigeon et vétérinaire Jelle Jellema est consultée comme Harold ne connaissent pas, mais il est rarement nécessaire d’intervenir. Dit jaar was het niet nodig. Harold est heureux de, parce qu’il garde ses pigeons de préférence le plus près possible de la nature.

12-278

De Supercup
Harold won bij de Marathon Noord de Supercup. Hiervoor tellen alle 6 de vluchten (3 middaglossing en 3 ochtendlossingen). Onze topper uit Den Ham versloeg op dit onderdeel van de competitie twee toppers uit Akersloot, Jan Hommes en znn en IJsbrand Kaptein. Harold pakte op alle 6 de vluchten minimaal één aangewezen duif op tijd:
43e St. Vincent … met de Jonge Deugniet
19e en 97e Dax … met de Jonge Deugniet en 2015-256
56e Barcelona … met de 2012-278
12e Marseille … met de 2015-255
17e en 43e Bergerac met het Veens Blauwtje en de Jonge Deugniet
73e Perpignan … met 2012-278

2015-955

Alle supercup-winnaars
De Jonge Deugniet is de topper op de Middaglossing. Hij is eerder in het verhaal (bij het kopje Duifkampioen Middaglossing) al uitgebreid behandeld. ‘De 255’ en ‘De 256’ van 2015 komen uit een doffer, die door het leven gaat als ‘Son Yaika’. Zijn vader (‘Red Thunder’, zoon ‘Rooie Japie’) won drie prijzen bij de eerste 40 in groot verband tegen gemiddeld bijna 3.000 pigeons. Zijn moeder is ‘Yaika’ en won de 19e Internationaal Barcelona. De moeder van ‘de 255’ en ‘de 256’ komt van Jelle Jellema. Haar vader komt uit een halfbroer van ‘Romee’ met ‘Julia’, die o.a. de 9e nationaal St. Vincent won.
‘De 278’ van 2012 komt uit een zoon van ‘De Deugniet’ met ‘Zilverstar’ met een dochter van ‘Het Boerinneke’ van de Gebr. Löwik uit Almelo. Zij wint een 1e van Limoges in de VNCC bij de broers uit Almelo. Haar vader wint de 1e van Dax van de VNCC. Deze doffer is een belangrijke stamduif van de bekende broers uit Twente.
De laatste duif die een belangrijke bijdrage leverde aan de overwinning van de Supercup is ‘Het Veens Blauwtje’. Deze blauwe duivin van 2014 is gekweekt bij vader en zoon (Gerrit en Jaco) van Nieuwamerongen uit Veenendaal. Haar vader is de beroemde ‘Carteus Giant’ (Van Wanroy maal Carteus). Hij is onder andere vader van de 3e nationaal Narbonne (‘Bella Donna’), de 1e van de Fondunie van Bordeuax (‘De Zonsondergang’) en twee teletekstduiven bij Jan Hendriksen uit Lunteren en Martin Jacobs uit Bennekom. De moeder van ‘Het Veens Blauwtje’ komt van Koos Steenbeek uit De Bilt. Zij komt uit dezelfde lijn als de eerste nationale winnaar op Cahors van Koos.

… meer info over Harold Zwiers kunt u binnenkort lezen in de reportage over de Duifkampioen Middaglossing 2018.

Les commentaires sont fermés.