Hokken

Indeling duivenhokken

Met Gerda & Layka

Met Gerda & Layka

Het vlieghok van de oude duiven is 13 meter lang en 2.10 meter diep en bestaat uit:
2 weduwnaars afdelingen met 2 x 12 bakken van 80 cm. breed en 40 cm. diep, 1 weduwduivinnen afdeling met 30 zitschapjes 2 nestspel afdelingen met 2 x 8 bakken van 80 cm. breed en 40 cm. diep, 2 gangen van ongeveer 1 meter breed waarvan er 1 wordt gebruikt voor voeropslag en de 2e gang tussen de weduwduivinnen en het nest hok wordt eerst gebruikt voor de nestduivinnen die dan later gekoppeld worden voor een bepaalde vlucht en later in het seizoen komen hier dan vaak de zomerjongen op die bestemd zijn voor de taartvluchten.De verluchting

De kap van het hok is ongeveer 1 meter hoog met aan de voorzijde 4 sneldekdakpannen en aan de achterzijde 6. De kap is verder niet geïsoleerd en men kijkt zo tegen de pannen aan.
Vanaf de voorzijde bestaat het plafond eerst over een dichte strook van 20 cm. zodat de wind er niet gelijk in kan vallen, daarna is er een strook van 70 cm. verluchting in het plafond zonder schuiven. Het hok staat ongeveer een 50 cm. tot 60 cm. van de grond en de wind kan er goed onder door waaien.

Het jonge duivenhok bestaat uit een overkapping van een tuinhuisje met daar een ren voor gebouwd en is 3.60 x 2.00 met een zeer goede verluchting, en is aan buitenzijde afgewerkt met doorzichtige golfplaten. Heb daar een open spoetnik en deur voor, waardoor er veel frisse lucht in komt en het is tochtvrij wat erg belangrijk is.

Mijn vlieghok voor oude duiven

Reacties zijn gesloten.