De zoveelste vncc-overwinning van Harm Zwiers, Den Ham
Was het vorig jaar St. Vincent rond deze tijd,Harm speelde toen een eerste Nu, een jaar later, weer een overwinning. Een prachtige prestatie Met daarnaast het gegeven dat Harm elk jaar wel weet door te dringen tot de top 10 van het kampioenschap geeft wel aan dat we hier te maken hebben met een van de beste fond hokken van Oost Nederland.
Op deze vlucht werd tegelijkertijd in het Noorden Ruffec gevlogen. Met eveneens vroege aankomsten. Dat merkte Harm wel want die avond ging om de haverklap de telefoon met het signaal van al weer een aankomst. Die avond werd zo veel mogelijk licht aan gedaan en om 3.30 uur was Harm er al weer uit. Eerst een paar wandelingetjes met de hond, maar dan moest er toch een duif komen. En jawel: hij hoorde het suizen van de vleugels van een aankomende duif. Hoewel het stik donker was kwam de doffer mede dankzij de verlichting redelijk snel naar binnen: hij werd geklokt om 12 over 4 in de vroege morgen en vloog 1860 mpm. Theo Streefkerk draaide weliswaar nog voor 3.00 uur, maar de snelheid werd 1816 mpm. DE winnende doffer was de 5-103206. Hij komt ui de doffer “Rooie Japie” x duivin “Daughter Jan 111”. De doffer is weer uit de 1336 Jansen en Co , Bavel x de Morsie (Ben Alferink). De duivin komt uit de doffer Jan 111 x (Arjan Beens) X Miss Sjaan (Arjan Beens). De winnende doffer kreeg de naam “Red Dawn”. Het was zijn 4e overnachtvlucht Als jaarling werd 2x gevlogen: dit jaar vloog hij een 176e van Limoges tegen 1279 duiven. Als voorbereiding werd op alle vitesse vluchten deelgenomen. (totaal 2500 trainingskilometers). Tussen Limoges en Perigueux werd toch nog even afgericht naar Duitsland (110 km)
De winnaar was de enige weduwnaar tussen de nestduiven. Een aantal jaren geleden boekte hij ook een overwinning vanuit Cahors op dezelfde manier: met de enige weduwnaar tussen de nestduiven.
Harm heeft zijn voedingsmengeling enigszins aangepast: Beyers mengeling (Zoontjes mengeling) aangevuld met paddy en Jellema sportmengeling de laatste dagen voor inkorving aangevuld met snoepzaad, hennep en pindas.
Hoe gaat hij om met de jonge duiven? De eerste 50 jonge duiven gaan mee met de jonge duiven. De Volgende 50 gaan op de natour. De resterende jonge duiven gaan mee met de taartvluchten. Als de plannen uitkomen.
In het winterseizoen speelde nog serieus de gedachte te kiezen voor de ZLU-vluchten en de VNCC –vluchten niet als hoofdmoott te beschouwen. Maar Barcelona en DAx staan in ieder geval op het programma. Harm gefeliciteerd met Périgueux en succes met de komende vluchten.
Jan Gremmen