2016 – Overwinning St. Vincent VNCC

Harold Zwiers, Den Ham winnaar St. Vincent met de “Marco” 12-1164272 tegen 729 d.

Het zit ons niet mee met de weersomstandigheden. Al vanaf het begin van seizoen 2016 is het hommeles met het weer. Veel te koud begonnen en vervolgens veel regen on de weekenden maakte het de lossingsverantwoordelijken erg lastig. Daarom viel het nog mee, dat de St.Vincent-duiven op zaterdag om 13.00 uur de lucht in gingen.

Voor de fondmannen was het een extra druk weekend met ZLU Pau en inkorven voor Bordeaux Agen. Het is hoogseizoen voor de fondmannen. Zo ook voor de hoofdpersoon van de winnaar St.Vincent in vncc, t.w. Harold Zwiers (47 jr). We zijn op bezoek bij de winnaar van st. Vincent 2016.

’t Moet in 2008 geweest zijn, dat we voor het laatst bij Harold op bezoek geweest zijn. Het zou ter gelegenheid van zijn overwinning op Montauban geweest moeten zijn, maar helemaal zeker ben ik er niet helemaal over, Het ziet er allemaal anders uit: in de tussentijd is er een mooie serre aangebouwd; het hok heeft een totaal nieuw front gekregen; het jonge duivenhok, waarin ook de kwekers gehuisvest zijn, is helemaal opgeknapt en daarnaast beschikt Harold nog over een “rommelhokje”waarin de late jonge duiven gehuisvest zijn. Bovendien heeft Harold ook zijn website weer opgepakt. Maar alles moet weer even perfect worden afgewerkt. “perfectie” is wel het sleutelwoord dat past bij Harold.
Zoals gezegd was het een druk weekend. Harold had er 4 mee op Pau. Om 8.17 u. in de morgen kon hij de klep sluiten:Alle 4 thuis en in de prijzen, In de FU2000 werd het35-50-71-107 tegen 939 d. Een knappe prestatie.
Terug naar St.Vincent: in onze VNCC werd het 1-69-95 tegen 729 duiven. De winaar werd 14e van het gehele konvooi tegen 13.472 duiven. Op zich weer voortreffelijk.

Maar: successen komen niet vanzelf. Je moet er veel voor doen. Bijvoorbeeld: naar Kerkdriel om daar in te korven voor een africhtingsvlucht naar Quiévrain. Of zelf africhten naar Roermond met voor dag en dauw je bed uit in het weekend of vrijdagmorgen.Ook met het africhten met de jonge duiven is Harold niet te flauw. Vanuit alle richtingen (liefst vanuit Duitsland) wordt afgericht of de oude duiven gelapt

“Marco”is de winnaar van het concours, van moederskant een kleinzoon van het basiskoppel 1336 x Morsie waar heel veel goeie nakomelingen uit zijn voortgekomen. Van vaderskant een zoon van “Marcel” (M. Diesveld) uit Gerrit x Gerda (eveneens M. Diesveld)
Gebruik wordt verder van Beijersmengelingen met de laatste dagen voor inkorving de op de fond gerichte mengelingen aangevuld met snoep, tovo, pinda’s etc,

Harold alsnog gefeliciteerd met deze overwinning!

Jan Gremmen

Reacties zijn gesloten.